Ringdalshytta

Hjem / Ringdalshytta

Nyttig info om Ringdalshytta

Til Ringdalshytta på ski

Når det er skiføre er det løypa mellom Tæruddalen og bommen på Ringdalsveien i Gjerdrum som gjelder! Både på Skedsmo og Gjerdrums siden er det flere forskjellige løypevalg. Det er parkering ved begge ender av løypen, så du lett kan komme deg ut i skiløypa. Se skisporet her for mer informasjon.

Åpningstider:  En fin huskeregel er, så lenge det er skiføre holder vi åpent fra 11-15 så lenge det er skiføre.

Men sjekk vår facebookside for oppdatert informasjon

Til fots eller sykkel på barmark

Fra Tæruddalen går det stier på begge sider av Høgsmåsan, avstanden er ca. 4,5 km uansett hvilken av de to du velger.  Begge stiene kan ha fuktige partier, så husk godt fottøy!

Følger man Ringdalsveien (stengt med bom) fra Solberg er det grusvei fram til ca. 1,5 km fra Ringdalshytta, deretter kommer man over på sti. 

Drar man videre langs Solbergveien mot Nittedal kan man svinge inn Langgata, der kan en finne flere stier som fører inn mot Ringdalshytta. Kart og kompass/GPS anbefales!  

Fra Gjerdrum er det enkel turvei på grus langs Ringdalsveien (stengt med bom) til Ringdalshytta. Det er fine parkeringsmuligheter ved bommen. Vi anbefaler denne veien hvis man vil ha en bilfri sykkeltur med små barn, eller trille barnevogna. Husk bomavgift ved Harasletta for å kjøre inn til Ringdalsveien!

Hvis du vil prøve en litt mer krevende variant, kan du parkere ved alpinbakken i Kniplia. Derfra går du opp hovedtraséen og fortsetter på blåmerket sti. Ta til venstre i stikrysset etter ca. 1 kilometer, her er det skiltet mot Ringdalshytta. Ta til venstre når du kommer fram til Ringdalsveien, og fortsett videre ned til Ringdalshytta.

Det er flott utsikt over Romerikssletta fra toppen av alpinbakken! Du kan gjøre dette til en rundtur via Ulvedalen, men vær oppmerksom på at det er en skytebane i området. 

Skal du være hyttevakt?